Budyń parmezanowy

Budyń parmezanowy
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 4.60

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 750 ml mleka
  • 750 ml śmietany
  • 1 liść laurowy
  • 1 ząbek czosnku
  • obrany i przekrojony
  • 4 całe jajka i 2 żółtka
  • 200 g dobrze startego parmezanu
  • sól i biały pieprz

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

W rondlu zagotuj mleko oraz śmietanę z liściem laurowym i czosnkiem. Zdejmij z ognia, przykryj i odstaw na 15 min. Roztrzep jajka z serem. Dodaj kremową miksturę. Spróbuj i dopraw solą oraz pieprzem. Przecedź do naczynia żaroodpornego lub 6 miseczek. Włóż do kąpieli wodnej i trzymaj w niej 35 – 45 min. Podawaj z sałatką.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE