Jajka przepiórcze w ziołach

Jajka przepiórcze w ziołach
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 24)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 24 świeże jaja przepiórcze
  • oliwa
  • 3 - 4 łyżki mieszanki zatar
  • kwiat solny

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Jaja zalać w rondelku zimną wodą. Zagotować. Przykryć rondel, wyłączyć gaz i zostawić na 2 minuty. Wylać wodę i wystudzić jajka pod zimną wodą. Schłodzić w lodówce przed obraniem. Obrać jaja. Lekko natrzeć oliwą. Wysypać mieszankę zatar z kwiatem solnym na talerz i obtoczyć w niej jajka. Ułożyć je na półmisku.

UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA