Ostra sałatka z pieczoną kaczką i sosem brzoskwiniowym

Ostra sałatka z pieczoną kaczką zobacz Ostra sałatka z pieczoną kaczką 2018-06-19 13:00:50
Ostra sałatka z pieczoną kaczką
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 5 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, Dania z kaczki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Kaczkę delikatnie ponacinaj, dopraw solą i pieprzem.
W moździerzu utrzyj imbir, goździki, skórkę z pomarańczy i cynamon. Natrzyj kaczkę przyprawami.
Jabłka i mandarynki pokrój w ćwiartki i nafaszeruj nimi kaczkę. Mięso wstaw do piekarnika, rozgrzanego do 180 stopni na 2 godziny.
Przygotuj sos. Pokrój brzoskwinie i włóż do blendera. Dopraw solą, pieprzem, papryczką, olejem i sosem rybnym. Całość zmiksuj na jednolitą masę, przelej do miseczki. Dodaj skórkę z limonki i kolendrę.
Przygotuj sałatkę. Obierz ogórki, usuń gniazda nasienne i pokrój. Porwij sałaty i pokrój cebulki na połówki. Sałatę, ogórki i cebulki wymieszaj z mięsem z kaczki i wyłóż na talerz. Udekoruj kolendrą i papryczką chilli. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE