Czerwone cebule faszerowane wołowiną z rozmarynem i zapiekane pod serem

Czerwone cebule faszerowane wołowiną zobacz Czerwone cebule faszerowane wołowiną 2018-06-19 12:27:03
Czerwone cebule faszerowane wołowiną
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania na karnawał i imprezę

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Ocet wlej do garnuszka, dodaj wino i miód. Wstaw na ogień i gotuj sos aż zgęstnieje.
Mięso zmiel dwukrotnie. Masło rozupuść razem z rozmarynem i dodaj je do zmielonej wołowiny. Całość dopraw dużą ilością pieprzu. Cebule obierz. W cebuli odetniji dupkę i wydrąż środek. Nafaszeruj je mięsem i wstaw każdą do osobnego naczynia żaroodpornego lub do jednej brytfanki. Zalej sosem i piecz około 25 min w temperaturze 180 stopni. Na 10 min przed wyjęciem posyp cebule startym serem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE