Sałatka mix sałat

Seria kulinarna:
Dietosfera (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Oliwę z oliwek, pesto i kilka ziarenek granatu wymieszać aż powstanie gęsty sos. Dodać sałaty i ponownie wymieszać. Na patelni uprażyć nerkowce. Ser zawinąć szynką i usmażyć na patelni grillowej. Ocet i brązowy cukier ugotować aż zgęstnieje, dodać figę pokrojoną w ćwiartki, ponownie gotować przez 1 minutę i odstawić. Na talerzu ułożyć sałatę, na wierzch położyć smażony ser. Polać sosem balsamicznym z figami, posypać prażonymi orzechami i resztą ziarenek granatu.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE