PRZEPISY NA WIELKANOCPRZEPISY NA WIELKANOC

Sałatka z pieczonej marchewki z tofu w dressingu sojowym

Sałatka z pieczonej marchewki z tofu w dressingu sojowym
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotowanie:


Składniki:
8 marchewek
2 łyżki miodu
3 łyżki sos sojowego jasnego
3 ząbki czosnki
3 łyżki świeżo siekanej kolendry
sok z połowy cytryny
3 łyżki oleju
1 kostka tofu
garść kiełków słonecznika
garść prażonych pestek słonecznika


Przygotowanie:
Obrane marchewki kroimy wzdłuż na 4 i pieczemy do zezłocenia. W tym czasie przygotowujemy dressing. Łączymy miód z sokiem z cytryny, sosem sojowym i utartym czosnkiem i powoli wlewamy olej cały czas mieszając. Doprawiamy siekaną kolendrą. Tofu kroimy w grubą kostkę. Łączymy wszystkie składniki i podajemy dekorując kiełkami słonecznika.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE