Sałatka warzywna z pszennym pęczakiem

Sałatka warzywna z pszennym pęczakiem
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zalej pęczak 3 szklankami wody, posól, gotuj przez godzinę, a następnie odlej. Na średnim ogniu podsmaż na patelni kawałki pora, aż będą miękkie i szkliste (ok. 5 min). Dodaj cukinię i paprykę i podsmażaj kolejne 5 min. Zdejmij patelnię z ognia. Do gorącej kaszy dodaj groszek i skórkę cytrynową. Kiedy wszystkie składniki ostygną, przełóż warzywa do miski z kaszą i groszkiem, dodaj oregano i sok z cytryny, dopraw do smaku i wymieszaj. Wstaw do lodówki przed podaniem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA