Zupa nic z makaronem

Zupa nic z makaronem zobacz Zupa nic z makaronem 2018-06-19 12:26:28
Zupa nic z makaronem
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Kinga Paruzel

Seria kulinarna:
Z.U.P.A. (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
20 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Do garnka wlej mleko i śmietanę kremówkę (30%) oraz włóż przekrojoną na pół laskę wanilii. Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z połową cukru, by stały się puszyste i kremowe. Do gotującego się mleka i śmietany wsyp makaron. Białka ubij na sztywną pianę, dodając powoli resztę cukru. Do zupy wlej żółtka z cukrem i wyjmij laskę wanilii. Następnie z białek formuj kluseczki i kładź je na delikatnie gotującej się zupie. Gotuj je 2 min z każdej strony. Do miski wlej część płyną zupy z makaronem i delikatnie nałóż upieczone białko. Całość posyp miętą.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE