Sałatka curry z gruszkami

Sałatka curry z gruszkami
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Roger Mooking

Seria kulinarna:
Nuta egzotyki na co dzień (odc.11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
4

Przygotowanie:



Kremowy dressing curry:
1 łyżeczka cukru
2 łyżeczki curry w proszku
2 łyżki octu jabłkowego lub z białego wina
½ szklanki kwaśnej śmietany

Sałatka curry z gruszkami:
½ kapusty napa, przekrojona na połowę, a następnie w plastry
¼ czerwonej cebuli pokrojonej w cienkie plastry
1 marchewka w słupach
1 gruszka w słupkach
¼ szklanki posiekanej pietruszki
kremowy dressing curry
sól

Kremowy dressing curry:
Do miski wsyp cukier, curry i dodaj ocet. Zamieszaj. Dodaj śmietanę. Wymieszaj.

Sałatka curry z gruszkami:
Kapustę napa wrzuć do miski. Dopraw solą. Dodaj czerwoną cebulę, marchewkę, gruszkę i pietruszkę.
Dodaj kremowy dressing curry. Zamieszaj.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE