Wiosenna sałatka z rukwią wodną

Wiosenna sałatka z rukwią wodną
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
10 minut

Składniki:

  • 10 garści rukwi wodnej bez łodyg
  • segmenty wycięte z trzech pomarańczy, bez albedo
  • 2 duże, dojrzałe awokado, pokrojone na kawałki
  • musztardowy dressing na nerkowcach, ¼ objętości z przepisu Annabel Langbein

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Rukiew, segmenty pomarańczy i awokado włóż do dużej miski. Wyciśnij sok z resztek pomarańczy i lekko wymieszaj. Skrop dressingiem. Podziel na 8 talerzy i od razu podawaj.

Wskazówki:
W przepisie można wykorzystać dowolne liście sałat.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE