Sałata rzymska i radicchio z salsą

Sałata rzymska i radicchio z salsą
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Jacques Pépin

Seria kulinarna:
Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Przepis



Sos z salsy
¼ szklanki czerwonej ostrej salsy (według mojego przepisu) lub gotowej ze słoika
2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
1 ½ łyżeczki octu balsamicznego
½ łyżeczki soli
¼ szklanki świeżych liści kolendry
6 szklanek kawałków sałaty rzymskiej i radicchio, umytych i osuszonych

Przygotowanie
W miseczce wymieszać składniki sosu. Przed podaniem połączyć liście sałaty rzymskiej i radicchio. Polać sosem i podrzucić. Podawać.


© Jacques Pepin

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE