Makaron żytni z bobem, dynią i fenkułem

Cannelloni z dynią i cynamonem zobacz Cannelloni z dynią i cynamonem 2018-08-13 12:58:25
Cannelloni z dynią  i cynamonem
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Maryla al dente (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Makarony, kluski, Dania z dyni
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Pokrój dynię na 1,5 cm kawałki. Pokrój fenkuł w piórka, usuwając zdrewniały głąbik. Rozmroź bób i obierz go z łupinek. Obierz czosnek. W moździerzu utłucz pieprz i anyż gwiazdkowy. Czosnek grubo posiekaj. Wrzuć dynię, fenkuł i czosnek do naczynia żaroodpornego. Oprósz pieprzem z anyżem, solą, polej oliwą i wermutem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Po 20 minutach włącz grill na 10 minut. Upraż pestki dyni i orzechy. Ugotuj makaron al dente w posolonej i lekko posłodzonej wodzie. Odcedź go, dodaj do upieczonych warzyw, wsyp obrany bób, wymieszaj wszystko z 4 łyżkami masła. Podawaj oprószone uprażonymi orzechami, pieprzem i solą.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE