Kotlety z fasoli i dyni

Kotlety z fasoli i dyni
Oceń przepis:
131 ocen Średnia ocena: 3.30
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 29)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z dyni
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1400 g opłukanej i odcedzonej fasoli adzuki z puszki
  • 1 posiekana cebula
  • pół łyżki startego imbiru
  • 1 rozgnieciony ząbek czosnku
  • 2 filiżanki ugotowanej dyni bez skóry
  • odrobina namoczonych wodorostów arame
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • pół filiżanki posiekanej kolendry
  • 1 łyżeczka tamari
  • pół łyżeczki oleju sezamowego
  • 1 filiżanka mąki z brązowego ryżu

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Fasolę rozgnieść widelcem. Dodać pozostałe składniki (poza mąką). Dokładnie wymieszać i uformować kotleciki. Oprószyć je mąką ryżową i grillować około minuty z każdej strony.
Podawać z jogurtem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE