Zupa dyniowa z soczewicą i twarożkiem

Zupa dyniowa z soczewicą i twarożkiem
Oceń przepis:
137 ocen Średnia ocena: 3.10
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 17)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy, Dania z dyni
Ilość osób:
2

Przygotowanie:

Składniki:
1 łyżka oliwy
1 posiekany por
1 rozgnieciony ząbek czosnku
2 filiżanki obranej, pozbawionej nasion dyni
2 obrane ziemniaki
pół filiżanki opłukanej, czerwonej soczewicy
500 ml bulionu jarzynowego albo drobiowego
1 filiżanka twarożku
1 liść laurowy

Przygotowanie:
Por podsmażyć na oliwie. Dodać czosnek, warzywa i soczewicę. Dokładnie wymieszać. Wlać bulion, dodać liść laurowy i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 30 minut, aż składniki będą miękkie. Lekko przestudzić i rozdrobnić blenderem na krem. Na koniec dodać twarożek.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA