Tapas

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchenna jazda (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia hiszpańska
Przygotowanie:
Figi z carpaccio z indyka
Figi kroimy na 4 części, zawijamy w plastry carpaccio z indyka, dekorujemy i nabijamy na szpadki.
Wędzona wołowina z melonem
Szynkę wołową wędzoną kroimy na plastry i zawijamy w cząstki melona, dekorujemy i nabijamy na szpadki.
Anchois z jajami przepiórczymi
Jaja ugotować, obrać, przekroić na pół, ułożyć fileciki anchois. Udekorować ziołami.
Tiule z parmezanu z serkiem Almette
Tarty parmezan wysypać na pergamin tworząc okrąg, wstawić do pieca lub kuchenki mikrofalowej.
Podgrzać wyciągnąć i na ciepło zawinąć w rożek, który nadziewamy serkiem Almette i
dekorujemy ziołami.
© Michał Janiszewski
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze