Fondue z owocami

Fondue z owocami
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Gieno Mientkiewicz

Seria kulinarna:
Przez dziurkę od sera 2 (odc. 2)
Trudność:
łatwe

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mąkę kukurydzianą rozmieszać z odrobiną wina i odstawić. Owoce osączyć z syropu, gruszkę obrać, wszystko pokroić w spore kawałki idealne na jeden kęs. Z rogali wykroić zgrabne kromeczki, posmarować masłem i oprószyć cynamonem, następnie usmażyć z nich grzanki. Pozostałe wino wlać do garnka i powoli zagotować. Włożyć sery pokrojone w kostkę, mieszać, aż się roztopią na jednolitą masę, dodać mąkę i mieszać jeszcze 2 minuty. Na koniec wlać kieliszek nalewki. Fondue podawać bardzo gorące. Rozgrzane fondue ustawić na podgrzewaczu, kawałki owoców umieścić w salaterkach, pieczywo w koszyku. Na specjalny, długi widelec należy nadziewać kawałek owocu i obtaczać w masie serowej, a potem umieszczać na grzance. Popijać schłodzonym tym samym winem, co to użyte do masy serowej.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA