Ragu alla bolognese

Ragu alla bolognese zobacz Ragu alla bolognese 2018-06-19 13:01:03
Ragu alla bolognese
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Mammaryla (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Utrzyj lub posiekaj bardzo drobno cebulę, marchewkę i seler. Boczek pokrój w paseczki i wytop na oliwie. Dodaj do boczku warzywa i mięso mielone. Powoli smaż na małym ogniu, mieszając. Wlej wino, mieszaj aż odparuje. Dodaj przecier pomidorowy i koncentrat. Przypraw oregano i pieprzem - ale nie za dużo. Dodaj bulion i od czasu do czasu mieszając gotuj godzinę do dwóch na bardzo małym ogniu. Dopraw pieprzem, solą i cukrem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE