Gęś duszona z majerankiem

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.13)
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Udka gęsi natrzyj solą, pieprzem i majerankiem. Najlepiej zrobić to kilka godzin wcześniej. W garnku rozgrzej oliwę i zrumień udka. Wlej na dno trochę wody i zakryj przykrywką. Gęsina dusi się powoli wytapiając tłuszcz. Kiedy mięso jest miękkie, danie jest gotowe.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE