Owoce smażone z cukrem i gorczycą

Owoce smażone z cukrem i gorczycą
Oceń przepis:
39 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.28)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Syrop

  • sok z 3 pomarańczy
  • szklanka cukru
  • łyżeczka ziaren gorczycy
  • ostre papryczki
  • 2 cm korzenia imbiru

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Imbir pokroić w zapałki, ziarna gorczycy utrzeć w moździerzu, papryczki pokroić. Dodać do soku z pomarańczy, zagotować i doprowadzić do stanu gęstego syropu. Dodać cukier. Jabłka i gruszki obrać pokroić w grubą kostkę, mandarynki zostawić w skórce i pokroić na cząstki. Dodawać owoce do syropu zaczynając od najtwardszych (co 10 minut). Gotować na wolnym ogniu, by owoce stały się szkliste i wchłonęły smak przypraw. Na samym końcu dodać orzeszki piniowe.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA