Wątróbki z indyka z wiśniami, miodem i imbirem

Wątróbka z indyka z wiśniami, miodem i imbirem zobacz Wątróbka z indyka z wiśniami, miodem i imbirem 2018-06-19 12:26:30
Wątróbka z indyka z wiśniami, miodem i imbirem
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam w sieci: patenty i triki (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Wątróbki oczyść i oprósz mąką. Obsmaż na małej ilości oleju. Dodaj posiekaną szalotkę i imbir. Zeszklij i dodaj rozmrożone wiśnie. Duś aż sok z wiśni odparuje i dodaj ocet balsamiczny i wiśniówkę. Gdy płyn ponownie prawie całkiem odparuje, wkręć w całość po kawałku masło by powstał sos. Podaj wątróbkę z sosem na tostach z chałki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów CANAL+ TV przez internet

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE