Kanapki z sałatką z fenkułu z jabłkiem

Oceń przepis:
Składniki:
- 8 dużych kromek chleba
- oliwa
- pieczeń wieprzowa
- kilka plastrów sera
Sos tatarski:
- ½ słoiczka marynowanych pieczarek
- 3-4 ogórki konserwowe
- 2 plastry marynowanej papryki
- 3-4 łyżki majonezu
- ½ kubka jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Sałatka:
Przygotowanie:
Sos tatarski: kroimy wszystkie marynowane warzywa w małą kostkę i mieszamy z sokiem, przyprawami, majonezem i jogurtem.
Sałatka: fenkuł i jabłka kroimy w paski. Orzechy lekko prażymy na suchej, gorącej patelni i kroimy.
W misce łączymy fenkuł, pietruszkę, rukolę, orzechy, przyprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem na koniec dodajemy oliwę i mieszamy.
Na desce składamy kanapkę: na jedną kromkę pieczywa kładziemy ser, skrawki mięsa, sos tatarski, ser i przykrywamy drugą kromką pieczywa.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy kanapkę, dociskamy patelnią lub ciężkim garnkiem, odwracamy kanapkę i dosmażamy z drugiej strony. Serwujemy przeciętą na ukos z sałatką z fenkułu.
Sałatka: fenkuł i jabłka kroimy w paski. Orzechy lekko prażymy na suchej, gorącej patelni i kroimy.
W misce łączymy fenkuł, pietruszkę, rukolę, orzechy, przyprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem na koniec dodajemy oliwę i mieszamy.
Na desce składamy kanapkę: na jedną kromkę pieczywa kładziemy ser, skrawki mięsa, sos tatarski, ser i przykrywamy drugą kromką pieczywa.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy kanapkę, dociskamy patelnią lub ciężkim garnkiem, odwracamy kanapkę i dosmażamy z drugiej strony. Serwujemy przeciętą na ukos z sałatką z fenkułu.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze