Raita ze szpinakiem i koperkiem

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- W świecie przypraw Anjum (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 300 g jogurtu naturalnego
- 75 g młodego szpinaku, umytego
- 10 g świeżego koperku, posiekanego
- sól
- ¾ łyżeczki kminu rzymskiego w proszku
- mnóstwo świeżo zmielonego czarnego pieprzu
Przygotowanie:
Podgotuj szpinak w rondlu z kilkoma łyżkami wody. Zajmie to około 2 minut. Następne odsącz go z wody.
Wymieszaj z jogurtem, koperkiem, solą, pieprzem i kminem rzymskim. Podawaj schłodzony.
Wymieszaj z jogurtem, koperkiem, solą, pieprzem i kminem rzymskim. Podawaj schłodzony.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze