Bliny z łososiem, kawiorem, kwaśną śmietaną i wodą z ogórka

Bliny z łososiem zobacz Bliny z łososiem 2018-06-19 12:16:48
Bliny z łososiem
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Vienio

Seria kulinarna:
Ślinotok (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Placki i placuszki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Robimy zaczyn z drożdży. Jak urośnie, dodajemy go do mąki z rozpuszczonym masłem, ciepłym mlekiem, i żółtkami. Mieszamy mikserem ręcznym.
Następnie ubijamy mikserem pianę z białek. Dodajemy delikatnie do ciasta. Odkładamy, pozwalając ciastu odpocząć, aż zacznie pracować.
Z gotowego ciasta smażymy bliny.
Łosia wędzonego kroimy na paseczki. Ogórka obieramy, tniemy na kostki, miksujemy blenderem i przecedzamy przez sitko i gazę, aby odsączyć wodę.
Podajemy bliny z łososiem, kawiorem, sokiem z ogórka i skórką z cytryny, koperkiem i śmietaną.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE