Krem z zielonego groszku i szpinaku

Krem z zielonego groszku i szpinaku
Oceń przepis:
34 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Dietosfera (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Zupy, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Ilość osób:
3

Składniki:

Naleśniki

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

W bulionie ugotować pokrojonego w kostkę ziemniaka. Gdy będzie miękki dodać groszek,
szpinak, sok z cytryny, miętę, sól i pieprz. Ponownie zagotować, zmiksować i przetrzeć. W misce zrobić ciasto naleśnikowe: wymieszać jajko, mleko, oliwę i mąkę kukurydzianą aż powstanie ciasto. Doprawić solą i usmażyć klasyczne naleśniki, które następnie należy pokroić w długie „makaronowe” paski. Wlać zupę do głębokiego talerza, dodać makaron. Udekorować łyżką ubitej śmietany i świeżą miętą.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE