Gęsia wątróbka z sosem wiśniowo–sękaczowym

Gęsia wątróbka z sosem wiśniowo–sękaczowym
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.30
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z gęsiny, Podroby

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Wątróbkę oczyść i wstaw do miski. Dodaj skórkę sok i skórkę z pomarańczy, posiekany estragon i uzo. Wymieszaj i odstaw na 20 minut. Przygotuj sos. Sękacza pokrój na mniejsze kawałki. Posiekaj śliwki. Na patelni rozpuść masło i cukier. Następnie dodaj kawałki sękacza i śliwki Dodaj wiśnie i dolej wino. Przypraw cynamonem, goździkami i kardamonem. Na oddzielnej patelni sklaruj masło i usmaż wątróbkę, dodaj gęsi smalec, sól i dolej resztę marynaty. Na talerzu połącz wątróbkę z sosem. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE