Tomasz Jakubiak

Parzybroda


Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 2076

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

½ kg wieprzowiny np. szynki

½ kg ziemniaków

½ kg kapusty włoskiej

1-2 marchewki

por

sól

pieprz

4 ziarna ziela angielskiego

kminek

½ l bulionu warzywnego

10 dkg suszonych namoczonych grzybów

pęczek koperku

½ l przecieru pomidorowego

 

Przygotowanie:

Mięso i ziemniaki pokrój w średnią kostkę i przesmaż na smalcu. Dopraw solą, pieprzem, gorczycą, kminkiem i zielem angielskim.
Następnie dodaj pokrojoną w cienkie talarki marchewkę i pora. Na końcu dodaj pokrojoną kapustę, suszone grzyby i całość zalej bulionem i przecierem pomidorowym.
Gotuj ok. 25-30 minut do momentu, aż mięso i warzywa zmiękną. Na końcu posyp potrawę posiekanym koperkiem.

powrót

Podobne przepisy

Krem z pieczonego buraka
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa kalafiorowa z serem gruyere i makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Gazpacho
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania na karnawał i imprezę
Zupa grochowa „Kuroniówka”
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.