Kwaśna zupa z makaronem gryczanym

Kwaśna zupa z makaronem gryczanym
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 3.00
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
2

Przepis

Składniki:
pół opakowania makaronu gryczanego
500 ml bulionu rybnego (albo jarzynowego)
1 łyżka brązowego octu
1 pokrojony ogórek
1 pokrojona gruszka nashi
4 kawałki jedwabistego tofu
2 jajka ugotowane na miękko
1 filiżanka kiełków fasoli
1 posiekana zielona część dymki

Przygotowanie:
Do garnka wlać bulion i ocet. Doprowadzić do wrzenia. Makaron ugotować al dente. Odcedzić i przelać zimną wodą. Przełożyć do dwóch miseczek, posypać ogórkiem i gruszką. Zalać bulionem. Dodać przekrojone na pół jajka i kawałki tofu.
Przybrać kiełkami fasoli i dymką.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE