Zupa gulaszowa z migdałami i oliwkami

Przygotował:

Kinga Paruzel

Seria kulinarna:
Z.U.P.A. 2 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
30 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Filety z kurczaka umyj i osusz papierem. Rozgrzej dno garnka i wlej oliwę. Wrzuć pokrojonego w kostkę kurczaka i dodaj przyprawę. Umyj, obierz i pokrój marchewki i cebulę. Kawałki usmażonego mięsa przełóż do miski. Do garnka, w którym smażyły się filety wrzuć warzywa i zetrzyj imbir. Chwilę podsmaż. Całość zalej bulionem warzywnym. Zagotuj zupę, a w między czasie pokrój paprykę w nieduże paski. Dodaj ją do garnka wraz z usmażonym kurczakiem i oliwkami. Rozgrzej patelnię i wrzuć migdały aby się uprażyły. Zupę podawaj z prażonymi migdałami i posiekanymi listkami świeżego lubczyku.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE