Maryla Musidłowska

Kotlety po mediolańsku


Przepis z programu Mammaryla (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

odsłon: 13195

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 kotlety cielęce z kostką

3 jajka od kury z eko hodowli

sól

pieprz

bułka tarta

100 g masła - najlepiej sklarowanego

odrobina oliwy - jeżeli nie masz masła sklarowanego

cytryna

natka pietruszki - do dekoracji

 

 

Przygotowanie:


Bardzo cienko rozbij kotlety (najlepiej przez kawałek folii spożywczej). Dopraw solą i pieprzem. Rozbełtaj jajka. Zanurz kotlet w jajku. Panieruj w bułce tartej. Ponownie zanurz w jajku. Raz jeszcze panieruj w bułce. Dociśnij panierkę ręką. Na patelni rozpuść sklarowane masło (albo masło z odrobiną oliwy). Smaż kotlety z obu stron aż się lekko zezłocą. Zmniejsz ogień i dosmaż kotlety z obu stron. Cytrynę pokrój w ćwiartki. Kotlety wyłożone na talerze udekoruj natką pietruszki i cytryną.

powrót

Podobne przepisy

Wieprzowina z pól ryżowych
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Szybki pieczony kurczak z frytkami
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Hamburgery z jagnięciną i przyprawą
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień 2 (odc. 7)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
Mielonka ze słoika
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska
La choucroute garnier a l’Alsacienne
Przepis z programu Szefowie kuchni 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.