Spaghetti carbonara

Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.18)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 100 g wędzonego boczku
- 3/4 szklanki śmietanki kremówki
- 3 jaja
- 4 łyżki świeżo tartego parmezanu
- świeżo mielony pieprz
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 500 g spaghetti
Przygotowanie:
Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na rumiano na patelni. Do dużego garnka z osolonym wrzątkiem włożyć makaron, zamieszać. W misce wymieszać kremówkę z jajami, parmezanem, pieprzem i natką pietruszki. Kiedy makaron jest al dente odcedzić. Gorący wrzucić do miski z kremówką, dodać zrumieniony, gorący boczek, dobrze wymieszać i podawać.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Makarony, kluski
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze