Makaron z krewetkami

Makaron z krewetkami zobacz Makaron z krewetkami 2018-06-19 13:00:54
Makaron z krewetkami
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Maryla al dente (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski, Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Obierz i posiekaj szalotkę, seler naciowy, marchewkę i czerwoną ostrą paprykę. Zesterem zeskrob skórkę z cytryny. Nastaw wodę na makaron. Na oliwie usmaż warzywa (marchew, seler, szalotkę), dodaj ostrą paprykę, skórkę z cytryny, posól bulionem rybnym. Wrzuć krewetki, wymieszaj. Wlej wermut, przykryj patelnię i duś potrawę nie dłużej niż 10 minut. Po przykryciu patelni wrzuć makaron orkiszowy do posolonego wrzątku. Ugotuj al dente (4 do 5 minut). Odcedź ugotowany makaron i dodaj do krewetek. Na końcu spróbuj i dopraw łyżką świeżego masła. Posiekaj kolendrę (pietruszkę lub listki selera naciowego), które na końcu dodasz do potrawy.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE