Piersi z kurczaka podane na makaronie casarecce

Piersi z kurczaka z casarecce zobacz Piersi z kurczaka z casarecce 2018-06-19 13:00:49
Piersi z kurczaka z casarecce
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 4 (odc. 13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka lekko nacinamy, smarujemy sosem.
Cukinię kroimy na półplasterki i dodajemy do kurczaka.
Formę żaroodporną smarujemy oliwą, układamy na niej kurczaka i warzywa, wstawiamy do pieca nagrzanego do 180 stopni na ok. 30 minut.
W tym czasie przygotowujemy pesto. Słonecznik prażymy na suchej patelni, lekko wystudzony przesypujemy do malaksera, dodajemy poszatkowane zioła, sól, pieprz, sok z cytryny i oliwę. Miksujemy całość na pastę.
Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu, po ugotowaniu odcedzamy go i mieszamy z pesto. Na talerzu układamy makaron, na wierzch kładziemy filet z kurczaka. Podajemy gorące.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE