Pappardelle z serem castello, gruszką, boczkiem i migdałami

Pappardelle z serem castello, gruszką, boczkiem i migdałami
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
Mała Improwizacja (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Makaron ugotować al dente w osobnym garnku we wrzącej osolonej wodzie.
Gruszkę i ser pokroić w małą kostkę, boczek i por w cienkie plasterki.
Patelnię rozgrzać, dodać boczek i prażyć.
Drugą patelnię rozgrzać i dodać masło, por, gruszkę, uprażony boczek, tymianek i smażyć całość. Doprawić szałwią, pieprzem i podlać miodem.
Do sosu dodać ugotowany makaron i kawałki sera, podgrzać do momentu aż ser się rozpuści. Podać udekorowane świeżym tymiankiem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE