Grzegorz  Łapanowski

Jajka w pomidorach


Przepis z programu Ł'apetyt (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

odsłon: 18328

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

3 jajka

3 pomidory

3 ząbki czosnku

1 pieczarka

kilka plastrów szynki długodojrzewającej

mała garść szpinaku

kilka suszonych pomidorów

kilka liści bazylii

oliwa do smażenia

sól

pieprz

 

Przygotowanie:

Pieczarki posiekać i przesmażyć na oliwie z czosnkiem i porwanym drobno szpinakiem. Dodać posiekaną bazylię i suszone pomidory. Pomidory wydrążyć, posolić i popieprzyć, obłożyć plastrem polskiej szynki długodojrzewającej. Do powstałych kokilek włożyć farsz pieczarkowo-szpinakowy i wlać całe jajko. Po wierzchu sypnąć startym serem kozim i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C przez ok. 30 minut.

powrót

Podobne przepisy

Budyń parmezanowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Parówki z indyka w cieście francuskim
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sakiewki z fetą
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z grilla
Ziemniaki w kaczym smalcu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tarta z kozim serem i pomidorami
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tosty z chałki w jajku
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

marco_91

postów: 2

23.10.2015 11:02

CYTUJ

super pomysł :)

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.