Grzegorz  Łapanowski

Jajka w pomidorach


Przepis z programu Ł'apetyt (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

odsłon: 17998

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

3 jajka

3 pomidory

3 ząbki czosnku

1 pieczarka

kilka plastrów szynki długodojrzewającej

mała garść szpinaku

kilka suszonych pomidorów

kilka liści bazylii

oliwa do smażenia

sól

pieprz

 

Przygotowanie:

Pieczarki posiekać i przesmażyć na oliwie z czosnkiem i porwanym drobno szpinakiem. Dodać posiekaną bazylię i suszone pomidory. Pomidory wydrążyć, posolić i popieprzyć, obłożyć plastrem polskiej szynki długodojrzewającej. Do powstałych kokilek włożyć farsz pieczarkowo-szpinakowy i wlać całe jajko. Po wierzchu sypnąć startym serem kozim i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C przez ok. 30 minut.

powrót

Podobne przepisy

Roladki z wermiszelem i krewetkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Miętowy kuskus
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Huevos hamin, czyli jajka z sefardyjskiego czulentu
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

marco_91

postów: 2

23.10.2015 11:02

CYTUJ

super pomysł :)

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.