Pasztet z suszonych grzybów

Pasztet z suszonych grzybów
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.20

Składniki:

  • 30 dag suszonych grzybów
  • 2 cebule
  • 2 pszenne bułki
  • 250 ml śmietany 18%
  • garść orzechów włoskich
  • 2 łyżeczki ziół tymianku, majeranku, bazylii, mielonego kminku
  • sól i pieprz do smaku
  • 4 jajka
  • wywar z warzyw

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Grzyby namoczyć przez noc i ugotować w wywarze z warzyw. Cebule zeszklić na patelni, bułkę namoczyć w śmietanie, dodać grzyby i zmielić lub zmiksować. Dodać posiekane orzechy i jajka. Brytfankę natrzeć tłuszczem i posypać resztą orzechów, przełożyć masę. Całość zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 40 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE