Grzyby zapiekane pod parmezanem z wędzonym twarogiem i surówką z pora

Grzyby zapiekane pod parmezanem
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 5 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania z grzybów

Składniki:

  • 1 kg borowików
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • masło
  • 3 gałązki szałwii i oregano
  • sól
  • pieprz
  • 250 g wędzonego twarogu
  • łyżka bułki tartej
  • 100 g suszonego twarogu
Surówka z pora:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Borowiki pokrój na średnie kawałki. Na patelni na maśle przysmaż posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodaj kawałki grzybów, świeże zioła, szałwię i oregano. Warzywa dopraw solą i pieprzem. Do brytfanki przełóż podsmażone grzyby. Dodaj pokruszony twaróg. Na koniec grzyby posyp bułką tartą i startym suszonym twarogiem. Grzyby zapiekaj w 180 stopniach przez 10 - 15 minut. Doskonałym dodatkiem do zapiekanych borowików będzie surówka z pora. Pora pokrój w cienkie plastry. Suszone morele posiekaj. W misce połącz kawałki warzyw i owoców. Dodaj sok z cytryny, suszone oregano, chrzan i majonez. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA