Cream tea z mąki orkiszowej

Cream z tea z mąki orkiszowej
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
ATELIER SMAKU (odc.11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i solą. Zagniatamy mąkę z masłem, następnie dodajemy mleko i mieszamy. Formujemy bułeczki, które pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez ok. pół godziny. Ubijamy mikserem śmietanę bez dodatku cukru. Ciepłe bułeczki rozkrajamy i smarujemy śmietaną i dżemem truskawkowym lub malinowym. Bułeczki i śmietana z założenia nie są słodkie, ponieważ łyżeczka dżemu na wierzchu wystarczająco dosładza całość.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA