Cream tea z mąki orkiszowej

Cream z tea z mąki orkiszowej zobacz Cream z tea z mąki orkiszowej 2018-06-19 12:27:02
Cream z tea z mąki orkiszowej
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
ATELIER SMAKU (odc.11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i solą. Zagniatamy mąkę z masłem, następnie dodajemy mleko i mieszamy. Formujemy bułeczki, które pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez ok. pół godziny. Ubijamy mikserem śmietanę bez dodatku cukru. Ciepłe bułeczki rozkrajamy i smarujemy śmietaną i dżemem truskawkowym lub malinowym. Bułeczki i śmietana z założenia nie są słodkie, ponieważ łyżeczka dżemu na wierzchu wystarczająco dosładza całość.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE