Sałatka na ciepło z soczewicą i ciecierzycą

Sałatka na ciepło z soczewicą i ciecierzycą
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Ewa Chodakowska

Seria kulinarna:
Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Dania dietetyczne
Czas przygotowania:
15 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Ugotuj soczewicę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu przepłucz, aby była sypka.
Ciecierzycę z puszki odcedź z zalewy i dokładnie przepłucz. Wymieszaj ciecierzycę z soczewicą, dodaj pokrojoną drobno marchewkę, przecięte na pół pomidorki, słupki cebuli.
Dodaj listki mięty, oliwki, pokruszony ser kozi, skrop cytryną oraz oliwą i wymieszaj.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE