Wiosenna zupa z makaronem

Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.25)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy, Dania dietetyczne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 1,5 l rosołu warzywnego - z kurczaka lub wołowiny
Dodatki
- 100 g makaronu ryżowego
- 100 g groszku cukrowego
- garść kiełków fasoli mung
- ugotowana pierś kurczaka pocięta w paseczki
- 1/2 pęczka naci kolendry
- 1/2 pęczka dymki
- 1/2 pęczka mięty
- 10 ostrych papryczek marynowanych
- 1 limonka
- sos sojowy, olej sezamowy, sos rybny
Przygotowanie:
Makaron ryżowy zalać gorącą wodą, odstawić, kiedy zmięknie odcedzić i rozłożyć do misek. Przed podaniem do gorącego rosołu wrzucić na chwilę groszek cukrowy i kiełki fasoli. Rozlać do misek. Obok postawić pozostałe składniki, każdy niech dodaje sobie do miski wszystkiego według uznania.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania dietetyczne
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE
Komentarze