Zupa jarzynowa z czerwoną soczewicą

Zupa jarzynowa z czerwoną soczewicą zobacz Zupa jarzynowa z czerwoną soczewicą 2018-06-19 12:26:29
Zupa jarzynowa z czerwoną soczewicą
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
Zimowe ATELIER SMAKU (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Do gotującej się wody wrzucamy soczewicę. Po kolei dorzucamy do zupy pokrojoną resztę warzyw, zaczynając od tych, które gotują się najdłużej. Podsmażamy na oleju seler utarty na tarce o grubych oczkach z kminkiem i wrzucamy do zupy. Dodajemy przyprawy i gotujemy aż soczewica i warzywa zmiękną, wtedy solimy dodajemy przecier pomidorowy. Gotujemy jeszcze kilka miniut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE