Babeczki orkiszowe z gruszkami i pekanową posypką

Babeczki orkiszowe z gruszkami i pekanową posypką
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.60

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

W jednej misce łączymy obie maki, cukier, sól, karob, proszek do pieczenia i sodę.
W drugiej mleko, maślankę, rozpuszczone masło i jaja.
Gruszki obieramy, kroimy w kostkę.
Mieszamy składniki mokre z suchymi, dodajemy gruszki, mieszamy i wylewamy po 2-3 łyżki do formy na muffiny wyłożonej papilotkami.
Wierzch każdej babeczki posypujemy pokrojonymi orzechami i cukrem. Wstawiamy do pieca nagrzanego do 180 stopni na 20-25 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE