Babka ziemniaczana z suszonymi pomidorami i karczochami

babka ziemniaczana z karczochami zobacz babka ziemniaczana z karczochami 2018-06-19 12:16:43
babka ziemniaczana z karczochami
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
Jesienne ATELIER SMAKU (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Babki i babeczki
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Obrane ziemniaki miksujemy i mieszamy z przyprawami, sosem sojowym, mąką i oliwą z pomidorów oraz karczochów. Mieszamy. Pomidory kroimy na drobne paski i dodajemy do całości. Wymieszaną masę przekładamy do żaroodpornego naczynia posmarowanego oliwą i wysypanego kaszką kukurydzianą. Na wierzchu kładziemy karczochy pokrojone w ćwiartki i zanurzone w oliwie gałązki rozmarynu. Naczynie żaroodporne przykrywamy i pieczemy w temp. 180 C przez ok. 40 minut, następnie zdejmujemy przykrywkę i pieczemy jeszcze ok. pół godziny, aż całość się przyrumieni. Podajemy polane gruszkowym sosem z rokitnikiem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE