Parmezan z gruszką i balasamico

Parmezan z gruszką i balasamico
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.14)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Dojrzały parmezan w kawałku podzielić na mniejsze cząstki, obok ułożyć ósemki twardej gruszki. Aby przygotować gęstą redukcję z balsamico, należy w garnku stalowym długo gotować ocet balsamiczny, kiedy zaczyna gęstnieć dosłodzić do smaku.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE