Ruloniki z szynki z czerwonym i zielonym pesto

Ruloniki z szynki z czerownym i zielonym pesto zobacz Ruloniki z szynki z czerownym i zielonym pesto 2018-06-19 13:01:05
Ruloniki z szynki z czerownym i zielonym pesto
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Mammaryla (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Posiekaj korniszonki, bazylię, pomidory i ostrą papryczkę. Na suchej patelni zrumień orzeszki piniowe. Połowę serka wymieszaj z czerwonym pesto, połowę z zielonym. Do zielonej pasty dodaj łyżeczkę brandy, drobno posiekane korniszonki i bazylię oraz połowę orzeszków piniowych. Dopraw solą i zielonym pieprzem. Do czerwonej pasty dodaj łyżeczkę brandy, drobno posiekane pomidory i ostrą papryczkę oraz połowę orzeszków piniowych. Dopraw solą i czerwonym pieprzem. Posmaruj plastry szynki nadzieniami. Zwiń jak roladę. Zawiń w folię i wstaw do lodówki. Przed podaniem pokrój w 1,5cm koreczki. Ułóż na półmiskach i obsyp listkami bazylii i czerwonym pieprzem. Skrop sokiem z cytryny.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE