Szaszłyki warzywne

Szaszłyki warzywne zobacz Szaszłyki warzywne 2018-06-19 12:18:57
Szaszłyki warzywne
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania na karnawał i imprezę, Dania wegańskie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Umyte warzywa i pieczarki pokrój w cząstki. Ananasa obierz i także pokrój.
Przygotuj marynatę dokładnie łącząc ze sobą wszystkie składniki.
Namocz w niej przez co najmniej pół godziny przygotowane cząstki warzyw oraz pieczarki. Nie marynuj ananasa ani pomidorków.
Następnie nadziewaj kolorowe szaszłyki na patyczki i piecz w piekarniku o temperaturze 160º C przez 15-20 minut.
Połącz jogurt z posiekanym szczypiorkiem oraz ząbkiem czosnku. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj jako sos do szaszłyków.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE