Czipsy z warzyw

Czipsy z warzyw
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.20

Przepis

Składniki:
2 marchewki
4 małe buraki
2 pasternaki
litr oleju z pestek winogron
sól i pieprz


Przygotowanie:
Obrać warzywa i pokroić na cienkie plasterki, najlepiej krajarką. Rozgrzać olej do skwierczenia, do 175ºC. Smażyć czipsy partiami, lekko mieszając w chwili wrzucania, żeby się nie sklejały. Kiedy stają się chrupkie, po 2 – 3 minutach, wyjąć na papierowy ręcznik do odsączenia. Od razu posolić i popieprzyć.


UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE