Pikantne skrzydełka

Pikantne skrzydełka zobacz Pikantne skrzydełka 2018-06-19 13:01:00
Pikantne skrzydełka
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Agata Jędraszczak

Seria kulinarna:
ImprezuJEMY (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania na karnawał i imprezę

Składniki:

Salsa:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Przygotować glazurę. W moździerzu utrzeć chili, ziarna kolendry i kmin rzymski, a następnie dodać przyprawy do miodu wymieszanego z odrobiną oliwy i sokiem z dwóch pomarańczy. Umyte i osolone skrzydełka obtoczyć w glazurze i odstawić na około pół godziny, aby smaki się przegryzły. Następnie skrzydełka piec przez ok. 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
Przygotować salsę. Upieczoną wcześniej paprykę obrać ze skórki i zmiksować z pomidorami koktajlowymi, pikantną papryczką habanero, odrobiną oliwy i świeżą kolendrą. Gotową salsę przełożyć do miseczki, schłodzić. Podawać do pieczonych skrzydełek.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE