PRZEPISY NA WIELKANOCPRZEPISY NA WIELKANOC

Drożdżowe racuchy z jabłkiem, bursztynem i bundzem

Drożdżowe racuchy z jabłkiem i bursztynem zobacz Drożdżowe racuchy z jabłkiem i bursztynem 2018-06-19 12:27:06
Drożdżowe racuchy z jabłkiem i bursztynem
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.60

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Podgrzać mleko, dodać cukier, drożdże i 2 łyżki mąki. Wymieszać, masa powinna być gęsta jak śmietana. Poczekać, aż zaczyn się podniesie. Dodać jajko, pozostałą mąkę, sól. Odczekać, aż ciasto ponownie ruszy. Z jabłek wydrążyć gniazda nasienne, obrać i pokroić na grube plastry. Z bursztyna i bundzu wykroić plastry podobne wielkością do jabłkowych. Złożyć razem po jednym krążku jabłka i obu serów, obtoczyć w cieście i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE