Zdrowa kanapka z pastą jajeczną

Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA 3 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- bułka żytnia pełnoziarnista 2 szt.
- sałata czerwona, dębowa
- 2 jaja
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- nać pietruszki
- kilka plastrów szynki
- masło
- sól
- pieprz
- papryka
- ogórek świeży
- rzodkiewka
- kiełki
Przygotowanie:
Jaja gotujemy na twardo, obieramy. Żółtka ucieramy z majonezem, musztardą solą i pieprzem. Białko i plastry szynki kroimy drobno, dodajemy do żółtek. Natkę pietruszki drobno szatkujemy i mieszamy z pastą. Bułki przekrawamy na pół, smarujemy masłem, układamy liście sałaty, pastę jajeczną, kiełki i składamy kanapkę. Do pojemnika na śniadanie dodajemy pokrojone w słupki marchew, ogórek, paprykę i kanapkę z pastą jajeczną.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Przekąski
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE
Komentarze