Kozi ser z koprem włoskim miodem i gruszkami

Kozi ser z koprem włoskim miodem i gruszkami
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 3.80

Przepis


Składniki:
1 pomarańcza
3 łyżki miodu
2 gałązki rozmarynu
1 gruszka
garść pieczonych orzechów laskowych
kilka listków świeżej mięty i melisy
sok z 0,5 limonki
ser kozi

Przygotowanie:
W małym garnku zagotowujemy sok i skórkę z pomarańczy z rozmarynem, po kilkunastu minutach dodajemy miód, sok z limonki. Gotujemy tak długo, aż uzyskamy konsystencję syropu. Na talerzu układamy małe kuleczki koziego sera dekorujemy płatkami drobno pokrojonej gruszki. Całość polewamy syropem rozmarynowo-pomarańczowym i posypujemy pieczonymi orzechami.



 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE